Na een goede nachtrust starten we de dag met een Engels ontbijt. Omdat de eetzaal van het hotel te klein was moest dit gebeuren in 2 groepen. Na het ontbijt ruimde iedereen zijn kamer op en werd er uitgecheckt.

Met de busjes van de West Ham Academy werden we opgehaald en naar het stadion van West Ham United gebracht, voor een stadiumtour.

London Stadium, is het thuis van West Ham United. Na de Olympische Spelen is het aantal mogelijke toeschouwers, terug geschroefd van 80.000 naar 60.000 en is het helemaal verbouwd tot het huidige voetbalstadion. Gelukkig zijn er nog onderdelen van het Olympische stadion behouden zoals de indoor startbaan voor sprinters.

De tour werd afgesloten met een bezoek aan de fanshop. Veel kleding was in de uitverkoop en onze spelers maakten hier gretig gebruik van.

Na de stadiumtour, vertrokken we weer naar de Academy voor de lunch.De lunch was ook weer tot in de puntjes geregeld en was zeer smaakvol.

Na de lunch hadden genoeg tijd om het eten te laten zakken en daarna nam Stefano Das Neves Brito het roer over en volgde er een lichte warming up.

Het toernooi werd verplaatst naar de Dome (het overdekte veld) vanweg de voorbij razende storm met windkracht 10. Een aantal ouders was speciaal ons achterna gereisd om de jongens te zien spelen! Dit werd zeer gewaardeerd door de spelers en de staf.

Na een ruime warming up begon het mini toernooi. Het elftal werd verdeeld in 2 teams van 9. Het toernooi was immers 9 x 9 vanwege de afmetingen van het veld in de Dome. Er werden wedstrijden gespeeld van 2 x 25 minuten zodat iedereen evenveel speeltijd kreeg. De eerste wedstrijd speelde ADO Den Haag onder 15 tegen het Ierse Cork City. Na de 1e helft stond het 3-1 voor ADO Den Haag door doelpunten van Alex Burghouwt, Youri Regeer en Onur Demir.

2e helft werden alle spelers gewisseld en werd de score nog wat verhoogd. Er vielen nog 6 doelpunten. In de 2e helft werden er doelpunten gemaakt door Jesse Spaans, Evan Rotier (2x) en Jay Huis. ADO Den Haag won de wedstrijd met 7-3.

De tweede wedstrijd was tegen West Ham United. Steyn Wijsman opende de score voor ADO Den Haag, maar op slag van rust kwam West Ham terug tot 1-1 hetgeen de ruststand was.

De 2e helft was erg spannend. West Ham United liep snel weg naar 1-3, maar ADO Den Haag vocht zich goed terug in de wedstrijd. Met nog 5 minuten spelen was de stand 3 - 3, dankzij 2 doelpunten van Evan Rotier. De laatste 5 minuten waren super spannend en het spel ging over en weer. ADO Den Haag had meer scoringskansen, maar West Ham United ging uiteindelijk met de zege er vandoor, Eindstand 3-4 (maar het had ook zo 5-3 kunnen zijn).

Na de wedstrijden werden er voor ADO Den Haag pizza's bezorgd op de Academy, heerlijk!

Na het eten, begon de terugreis naar huis. Met busjes werden we weggebracht naar Harwich waar de boot naar Hoek van Holland vertrok. Na enige vertraging kwam ook de auto met onze tassen aan en konden we boarden en naar de hutten. Al was het nog wel onrustig op zee vanwege de storm. Terwijl de spelers in de hut waren evalueerde de staf deze succesvolle trip.

Zonder problemen kwamen we om 08.00 uur aan in Hoek van Holland en konden we een succesvolle trip afsluiten.

ADO Den Haag O15 dankt iedereen die deze reis heeft mogelijk gemaakt, het was geweldig! Speciale dank aan Hans en Ruud de Jong die deze trip mede mogelijk hebben gemaakt.

Met dank aan Patrick Verveer voor het verslag en de foto’s.