Op woensdag 1 maart mochten de mannen van ADO Den Haag O16 het voor de beker opnemen tegen de leeftijd genoten van FC Twente. Op deze doordeweekse dag, in de stromende regen, ging ADO Den Haag onder leiding van de trainers Martijn Reuser en Joep Breimer zich proberen te plaatsen voor de kwartfinales. Hiervoor waren Daan Hartemink en Amin Essabri door blessures niet beschikbaar.

De eerste mogelijkheid was voor Joppe Dekker die zijn kopbal in de handen zag verdwijnen van de Twente goalie. Halverwege de eerste helft viel de eerste goal van de avond. FC Twente dacht op een 0-1 voorsprong te komen, maar deze werd door de scheidsrechter afgekeurd wegen een duw fout van de aanvaller van FC Twente. De beste mogelijkheden waren voor Joppe Dekker maar zijn schoten vonden nog niet de juiste richting. De schaarse aanvallen FC Twente konden door de verdediging van ADO Den Haag eenvoudig onschadelijk gemaakt worden.

Joppe Dekker

In de 2e helft ging ADO Den Haag nog nadrukkelijker op zoek naar de openingsgoal. Dat leidde in de eerste 10 minuten tot een aantal mogelijkheden waarvan de beste voor Joppe Dekker was maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. FC Twente probeerde met schoten Jack Morauw te verschalken. Zonder resultaat echter had Jack Morauw hierbij een keer de hulp nodig van de paal. De wedstijd leek af te steven op een gelijkspel wat zou inhouden dat de beslissing via strafschoppen zal vallen. Echter in de 79e minuut van de officiële speeltijd leverde Joppe Dekker in perfecte voorzet af die op de juiste waarde geschat werd door Sem Steijn. Deze zag zijn inzet tot grote vreugde van een ieder via de keeper van FC Twente tegen de touwen verdwijnen.

Sem Steijn

In de 5 minuten !!!! extra tijd perste FC Twente er nog een eindoffensief uit maar ADO Den Haag wist de voorsprong vast te houden. Mike Das kreeg zelfs nog de mogelijkheid voor de 2-0 maar zijn schot ging over de ver voor zijn doel staande keeper maar ook over het doel.

Zo heeft ADO Den Haag O16 zich geplaatst voor de kwartfinales waarin het de volgende teams de komende tegenstander kan worden. PSV O16 & O17, FC Groningen O17, Feyenoord O17, AZ O16, Vitesse O17 en de winnaar van NAC O17 tegen Sparta O17.

Opstelling ADO Den Haag O16: Jack Morauw, Mike Mulder, Dante Roethof, Matthijs Westra, Baris Koc(73e Daan Struckman), Timo de Vreede©, Mike Das, Willem van Eynde(55e Anthony Roeg), Rini van der Walt(57e Francis Tawiah), Sem Steijn, Joppe Dekker