Afgelopen zaterdag werd de competitie door ADO Den Haag O16 weer opgepakt en wel met de thuiswedstrijd tegen PSV. Afgelopen woensdag plaatste de mannen zich voor de kwartfinales van de beker. Door blessures waren Daan Hartemink, Anthony Roeg en Amin Essabri niet inzetbaar.

ADO Den Haag kende een vliegende start als Sem Steijn de ploeg op een 1-0 voorsprong zet naar een goede voorzet van Joppe Dekker. PSV neemt hierna het initiatief beetje bij beetje over. Dat resulteert in een aantal gevaarlijk vrije trappen rond de eigen 16 meter gebied. In de 10e minuut heeft een PSV een corner te nemen deze wordt ongelukkig door Timo de Vreede achter Julien van Nes gekopt. PSV blijft lastig voor ADO Den Haag en wordt door de verdediging van ADO Den Haag een aantal malen in het zadel geholpen en kan daar door eenvoudig uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Zodoende staat de ploeg halverwege de eerste helft op een 3-1 achterstand. Vlak voor de rust moet ADO Den Haag ook nog zijn vierde tegentreffer incasseren.

De tweede helft kabbelt rustig naar het einde waarbij de ploegen geen uitgespeeld kansen creëren en zodoende de wedstrijd met een 1-4 stand eindigt.

Volgende week is er geen programma vanwege interlands van het Nederlands elftal onder 16. Op 18 maart komt PEC Zwolle op bezoek in het Zuiderpark.

Opstelling ADO Den Haag 16: Julien van Nes, Mike Mulder, Dante Roethof, Matthijs Westra, Baris Koc (55e Daan Struckman), Timo de Vreede©, Mike Das, Willem van Eynde (31e Rivano Kardjo), Samuel Chromek (31e Rini van der Walt (61e Francis Tawaih)), Sem Steijn en Joppe Dekker