Afgelopen zaterdag vertrok ADO Den Haag O13 met goede moed om half 9 vanaf de Aftrap richting Arnhem. Om 11.30 begon de wedstrijd op het sportpark Papendal tussen Vitesse en ADO Den Haag onder 13.

Dat dit een wedstrijd zou gaan worden om de belangrijke 3e plek in hun poule bleek al gauw duidelijk. De 1e helft ging de bal van doel naar doel. ADO Den Haag kreeg iets meer doelkansen. Vlak voor rust kreeg Nassef Chouroek een grote kans maar hij twijfelde iets te lang waardoor hij de Arnhemse keeper de kans gaf om de situatie meester te blijven. Niet lang erna werd de bal vanaf rechts terug getrokken op Finn Dicke maar met links overschoot. Zodoende gingen we rusten met 0-0.

In de 2e helft gebeurde er van alles. De wedstrijd werd met de minuut spannender. Vanaf de aftrap wilden de Hagenaars wel winnen en Vitesse duidelijk níet verliezen. Dat bleek ook weer na de 45e minuut toen Ebi Broug een linie zakte en Jelmar van der Moolen centraal ging helpen om de fysiek sterke maar ook snelle spits in bedwang te houden. Hetgeen ook lukte. Langs de kant werd het steeds duidelijker dat diegene die als eerste zou scoren, zou de wedstrijd winnen!

Helaas voor ADO Den gaag, die gezien het spelbeeld én de aantal echte doelkansen, verdiende te winnen, was het Vitesse die de 3 punten in Arnhem hielden. Ondanks een bal op de paal van Augustas Grabazis en een nog 2 enorme kansen, lees 1 tegen 1 situatie met de Vitesse-keeper om de terechte 0-1 op het scorebord te zetten, maakte Vitesse de 1-0 een paar minuten na deze dotten van de Haagse kansen. ADO Den Haag had te weinig tijd meer om gelijk te maken waardoor 3 belangrijke punten in Arnhem achterbleven.