Onder mooie voetbalomstandigheden kon ADO Den Haag O19, deze woensdagavond bij een overwinning op NAC O19, een mooie stap naar de top van de ranglijst maken. De ploeg van coach Rankovic kwam voortvarend uit de startblokken. In een hoog tempo werden de gasten uit Breda in de houdgreep genomen. De goede start van de Haagse ploeg werd al snel beloond. Na 5 minuten mocht de ploeg een ingooi nemen waarna Nigel Ogidi Nwankwo de bal vanaf de linkerkant voor de goal kon inbrengen. Daar stond Donovan de Groot die hoger kwam dan zijn tegenstander en de bal in het doel kopte, 1-0.

Donovan de Groot

Na deze openingstreffer ging ADO Den Haag door en in de 7e minuut kwam het bijna op een 2-0 voorsprong. Aan de rechterkant speelde Donovan de Groot zich knap vrij en zijn voorzet werd door Chovanie Amatkaryo op de paal geschoten. ADO Den Haag leek enigszins verrast door het gemak waarmee het de gasten onder de duim kon houden want langzaam sloop er een gemakzucht in het spel waardoor NAC langzaam maar zeker onder de Haagse druk uit kon voetballen. Stap voor stap kantelde de wedstrijd en kwamen de gasten steeds beter voor de dag. Voor hun eerste kans had het overigens wel de hulp nodig van doelman Delano Kloos die een vrije bal tegen een NAC aanvaller schoot waardoor de bal bijna in het Haagse doel belandde.

Na rust werd ADO Den Haag in het zadel geholpen. De Bredase defensie, onder druk gezet door de Haagse aanvallers, kwamen er voetballend niet meer uit en nadat de bal was onderschept werd een Haagse aanvaller in het strafschopgebied onderuit getrokken waardoor de thuisploeg een strafschop mocht nemen. Kursat Cil schoot zijn ploeg vanaf de stip naar een 2 – 0 voorsprong.

Kursat Cil

Het spel van de ADO Den Haag werd er, ondanks deze voorsprong, niet beter op en NAC rook dat er misschien een punt te halen viel. In de 55e minuut werd het Haagse defensieve centrum met een pass uit positie gespeeld waarna het voor de NAC spits een eenvoudig klusje was om de aansluitingstreffer te scoren. Nauwelijks 5 minuten later werd de stand gelijk gebracht. De gasten mochten een vrije trap nemen die rechtstreeks achter doelman Delano Kloos werd geschoten, 2-2. De thuisploeg leek wakker geschoten want na de gelijkmaker kreeg het via de ingevallen Oualid Maatoug twee mooie kansen om weer op voorsprong te komen. Ook NAC wilde spelen voor de overwinning maar kon niet tot uitgespeelde kansen komen. Aanvoerder Kursat Cil schoot zijn ploeg in de 68e minuut naar een 3-2 voorsprong. Nadat de NAC defensie de bal verwerkt leek te hebben schoot Kursat Cil vanaf 20 meter bal in een keer uit de lucht in de verre hoek en liet de Bredase doelman kansloos. Na dit wapenfeit kwam de Haagse ploeg niet echt meer in gevaar ondanks dat NAC nog aandrong om een gelijkmaker te forceren.

Door deze overwinning staat de Haagse ploeg 2e op de ranglijst met 3 punten (en een wedstrijd minder gespeeld) achterstand op FC Groningen. Laat dit nu ook de ploeg zijn die komende zaterdag om 14.30 uur op bezoek komt op De Aftrap.

Opstelling: Delano Kloos, Jean Fritz Boom, Noah van Geenen, Henk van Schaik, Nigel Ogidi Nwankw, Maarten Rieder, Donovan de Groot (62e Oualid Maatoug), Lance Duijvestijn, Chovanie Amatkaryo, Kursat Cil, Sam van Huffel (46e Delano Ladan).