ADO Den Haag heeft afgelopen zaterdag zich enigszins kunnen revancheren in de uitwedstrijd tegen Ajax. Na het 1-9 pak slaag in Den Haag, werd het nu in Amsterdam slechts 2-1 voor de ploeg van trainer Gerry Vink.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de Amsterdammers, zij namen direct het initiatief en trokken het spel op de wagen. En al in de 7e minuut was het raak Ajax-speler Margaret, die niet goed ingrijpen van de ADO Den Haag verdediging, gelijk afstrafte en de 1-0 in schoot. Hierna bleef Ajax de bovenliggende partij en hield de wedstrijd goed onder controle. De eerste Ajax corner in de 14e minuut leverde geen gevaar op omdat invaller doelman Kay Hilverink (hij verving de geblesseerde Timon Fikkert) redding bracht.

In de 28e minuut bracht Ajax via Jurgen Ekkelenkamp de stand op 2-0, door in de rebound raak te schieten, nadat Kay Hilverink zijn schot niet goed had kunnen verwerken. Pas in de 33e minuut was er de eerste corner van ADO Den Haag, maar deze leverde niks op. In de laatste 3 minuten voor rust wisten ook Quincy Does, Joshua Adney en Robin van Straaten met schoten geen doel te treffen.

Na de rust ging ADO Den Haag op zoek naar de aansluitingstreffer, en Ajax liet de teugels wat vieren zodat er mogelijkheden voor ADO Den Haag waren. In de 60e minuut was het dan raak, Rabbi Mwenda veroverde knap de bal en zijn voorzet werd door Samuel Chromek knap binnen geschoten (2-1). Hierna ging ADO Den Haag op zoek naar de gelijkmaker en met de nodige strijd werd deze gevoerd. Maar Ajax was snel weer bij de les en hield in een spannende slotfase stand en de 3 punten in Amsterdam. Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag O17 thuis tegen Vitesse O17 aanvang op De Aftrap is 15.00 uur.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.