ADO Den Haag onder 19 startte vandaag tegen Almere City onder 19 matig. Al binnen de minuut leed de ploeg onnodig balverlies en Almere City profiteerde niet van de mogelijkheid die kreeg aangeboden. De gasten waren duidelijk met een missie naar Den Haag gekomen. Het gunde de thuisploeg geen seconde de tijd om rustig een aanval op te bouwen. Het team van coach Rankovic wist zich geen raad en grossierde in slechte passes, onnodig buitenspel lopen en verkeerde keuzes. Pas in de 22e minuut stichtte het wat voor gevaar toen Delano Ladan van afstand het doel van Almere City onder vuur naam. Zijn schot ging echter voorlangs. Bijna op het half kreeg Almere City een vrije trap te nemen die onberispelijk direct achter doelman Jurrian Jouvenaar werd geschoten, 0-1. Een opdat moment terechte tussenstand. Vlak voor rust kreeg Chovanie Amatkayro een niet te missen kans geboden maar hij kon de trekker niet doeltreffend overhalen. Wat slechts restte was een corner die uiteindelijk naast het doel werd gekopt.

Het was duidelijk dat in de 2e helft uit een ander vaatje getapt moest worden en de spelersgroep besefte dit als geen ander. In de 2e helft zag het publiek ook een ander ADO Den Haag. Het slaagde er nu wel in om de vrije man te vinden en aanvallen via de flanken op te zetten. De gelijkmaker zou echter uit het niets tot stand komen. Bij een afgeslagen aanval van Almere City werd de bal in de 59e minuut hoog en ver naar voren getrapt en door Delano Ladan in de loop gecontroleerd en vervolgens van grote afstand kiezelhard met een boog over de Almere City doelman geschoten, 1-1.

Delano Ladan

ADO Den Haag was op jacht naar de winnende treffer maar moest wel waakzaam zijn voor de counter. Na ruim een spelen kon Almere City profiteren van een miskleun in de Haagse defensie waarbij de inzet gelukkig op de lat belandde. In de 69e minuut kreeg Delano Ladan de mogelijk om zijn ploeg op voorsprong te schieten toen hij de bal op een presenteerblad kreeg van Chovanie Amatkaryo. Zijn inzet ging echter tot verbazing van vele over het doel. In de 82e minuut een bij identieke situatie maar nu voor het Haagse doel. De bal lag voor het inschieten maar Nigel Ogidi Nwankwo wist op het laatste moment de inzet te blokken. Het bleek slecht uitstel van executie. Een minuut later liet Jurrian Jouvenaar zich verassen door een hard laag schot van afstand. Almere City ontplofte en zou deze voorsprong niet meer uit handen geven. ADO Den Haag verloor vandaag niet alleen van Almere City maar vooral van zichzelf.

Op de zaterdag voor Pasen gaat ADO Den Haag O19 naar Kerkrade om aan te treden tegen Roda JC.

Opstelling: Jurian Jouvenaar, Tyrone Owusu, Hennos Asmelash, Henk van Schaik, Nigel Ogidi Nwankwo (89e Noah van Geenen), Maarten Rieder, Sam van Huffel (73e Emre Bilgi) Lance Duijvestijn (86e Oualid Maatoug), Delano Ladan Kursat Cil, Chovanie Amatkaryo