PSV O17 tegen ADO Den Haag O17 werd vanaf de eerste minuut duidelijk niet de wedstrijd van ADO Den Haag. PSV begon heel scherp aan de wedstrijd, terwijl ADO Den Haag dat zeker niet deed. Wat in de eerste twee minuten al tot gevolg had dat PSV drie corners mocht nemen. In de 2e minuut was het al raak, niet goed uitverdedigen van doelman Kay Hilverink, zorgde ervoor dat Yorbe Vertessen een niet te missen kans kreeg om PSV op voorsprong te zetten en dit buitenkansje liet hij niet onbenut (1-0) Hierna was het duidelijk dat PSV de wedstrijd dicteerde en dat ADO Den Haag er niet in staat was zich onder de Eindhovense druk weg te spelen. Al na 8 minuten stond de 2-0 op het scorebord, Sidibe Sekou veroverde op rechts de bal en met een knap schot scoorde hij.

De eerste kans voor ADO Den Haag kwam pas in de 18e minuut Hugo Botermans zag zijn inzet net over gaan. Verrassend genoeg kwam de Haagse aansluitingstreffer toch redelijk snel. Sem Steijn gaf een scherpe pass op Yayha Boussakou, die via de rechter kant de voorzet gaf die door de naar voren meegekomen Sem Steijn binnen werd geschoten (2-1). Nog geen 5 minuten later bracht een actie van Sem Steijn Yahya scoren, helaas zijn inzet ging voorlangs. Zodat er ging worden gerust met een 4-2 stand.

Na de rust deed PSV niet veel meer dan de wedstrijd controleren, en ADO Den Haag kwam wel wat meer in de wedstrijd maar PSV hield zeer eenvoudig stand. Beste mogelijkheid van ADO Den Haag was de ingestudeerde vrije schop van Rabbi Mwenda c.s. helaas kwam Lucas Leverland niet tot scoren. In de 67e minuut bracht Davey van den Berg de 5-2 tot stand door weer niet goed uitverdedigen aan Haagse zijde. In de laatste 20 minuten was er nog een schot op doel van Lucas Leverland, maar ook dit leverde niets op.

Woensdagavond speelt ADO Den Haag zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegenstander op De Aftrap is dan Feyenoord O17 aanvang van de wedstrijd is 18.30 uur. Zaterdag sluit ADO Den Haag O17 de competitie af met een uitwedstrijd tegen AZ O17, op het Afas trainingscomplex zal er dan om 14.30 uur worden afgetrapt.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto's.