Op bezoek bij NAC O19 realiseerde de ploeg van coach Rankovic zich maar al te goed dat 3 punten welkom zouden in de strijd om een plek in de eredivisie voor volgend seizoen. Het begin van de wedstrijd was echter voor de ploeg uit Breda. Fel kwam het uit de startblokken en was het overal net een stap eerder bij de bal dan de Haagse ploeg. Na een kwartier spelen was de thuisploeg was uitgeraasd en nam ADO Den Haag langzaam maar zeker het initiatief over. In de 22e minuut vergat Lance Duijvestijn zelf te schieten nadat hij zich keurig had vrij gespeeld. In plaats van de trekker over te halen speelde hij de bal naar de buitenspel staande Chovanie Amatkarijo. Na nog wat kleine speldenprikjes kreeg Delana Ladan in de 35e minuut de kans om de score te openen. In plaats van de bal rustig langs de doelman te plaatsen koos hij er voor om de bal hard uit de lucht op doel te schieten en hiermee de doelman een kans te bieden op een redding. Hetgeen ook gebeurde.

Delano Ladan

Twee minuten later lag de bal er bijna in bij het Haagse doel. De opkomende middenvelder had de voorzet vanaf de linkerkant vrij in het doel kunnen koppen maar ook hij had het vizier niet op scherp staan. Na rust zat de Haagse ploeg direct weer in de wedstrijd. Nauwelijks 3 minuten onderweg in deze 2e helft wist Delano Ladan de bal te ontfutselen van een NAC verdediger en kon richting doel gaan. Zijn schot kon echter nog geblokt worden en maar in de rebound wist Delano Ladan de mee opgekomen Tyrone Owusu te bereiken. Op diens diagonale schuiver was de NAC doelman kansloos, 0-1.

Tyrone Owusu

Deze verdiende voorsprong zou niet meer in gevaar komen want ondanks dat de thuisploeg probeerde aan te dringen gaf de sterk spelende Haagse defensie geen kans meer weg. Met wat meer vernuft had de Haagse ploeg meer afstand kunnen nemen en het doelsaldo wat kunnen opprikken.

Komende woensdag speelt ADO Den Haag O19 in het Kyocera Stadion de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zoals als altijd is ook nu de toegang gratis.

Opstelling ADO Den Haag: Jurrian Jouvenaar, Hennos Asmelash(©), Henk van Schaik (3e Noah van Geenen), Nigel Ogido Nwanko Tyrone Owusu, Maarten Rieder, Donovan de Groot (58e Emre Bilgi), Lance Duijvestein, Delano Ladan, Sam van Huffel (46e Kursat Cil), Chovanie Amatkaijro (69e Oualid Maatoug)