Ook de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017 leverde voor ADO Den Haag O17 geen overwinning op, in Wijdewormer werd met 4-2 verloren van AZ O17. Met slechts 2 wissels (van O16) op de bank was trainer Mark Schuur, met een sterk uitgedunde selectie naar Wijdewormer afgereisd. Voor ADO Den Haag stond er niets meer op het spel, AZ daar in tegen kon bij een misstap van Ajax nog voor het kampioenschap gaan. Zoals verwacht begon AZ scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 1-0 voorsprong door een schitterend schot van Bo de Bruijn.

Hierna hield AZ de controle over de wedstrijd en kwam ADO Den Haag er niet echt aan te pas. Pas in de 22e minuut waren er de eerste kansen voor ADO Den Haag, eerst werd een inzet van Tré Naujoks gestuit door doelman Schendelaar en ging een schot van Rabbi Mwenda ruim naast.Echter binnen het half uur had AZ de wedstrijd al op slot gegooid. Met twee doelpunten van Anton Fase in de 23e en 28e minuut was de wedstrijd beslist. Na de rust kwam ADO Den Haag redelijk uit de startblokken, wat in de 44e minuut de 3-1 op leverde. Een voorzet van Hugo Botermams werd door Sem Steijn keihard in de rechterbovenhoek geschoten. In de 50e minuut sloeg de vlam nog even in de pan.

Na een overtreding op Hugo Botermans maakte AZ invaller Quinten Helmer, die in de rust was ingevallen, een slaande beweging en werd met rood weggestuurd. ADO Den Haag probeerde de man meer situatie uit te buiten en dat leverde wel wat meer balbezit op aan Haagse zijde maar de aansluitingstreffer bleef uit. 4 minuten voor tijd scoorde AZ uit een counter nog de 4-1 en was het beslist. Dat Rabbi Mwenda in blessuretijd nog de 4-2 scoorde op aangeven van Lorenzo van Kleef was voor de statistieken. De competitie is nu voor O17 ten einde met nog een toernooi op Hemelvaartsdag in Nuenen zal het voetbal seizoen worden besloten.

Al met al een goed seizoen waarin de doelstelling wel is gehaald, namelijk volgend seizoen weer Eredivisie spelen met O17. De spelersgroep en staf kunnen hier tevreden over zijn en met een beetje minder personele problemen had de O17 misschoen nog wel hoger kunnen eindigen in de kampioenscompetitie. Voor de spelers die de jeugdopleiding gaan verlaten, heel veel dank voor jullie inzet en veel succes bij jullie nieuwe club!

Met dank aan de heer Van Kleef voor de foto's.