Afgelopen zaterdag nam ADO Den Haag O15 het op tegen AZ O15 in Alkmaar. ADO Den Haag, dat vrijwel zeker is van handhaving in de Landelijke Eredivisie C-Jeugd, staat 8 punten voor op de concurrentie met nog 3 wedstrijden te gaan. Voor AZ, staat de vierde plek op het spel. Na het eerste fluitsignaal is het ADO Den Haag dat het initiatief neemt.

Al in de 1e minuut schiet Jesse Spaans de bal op de lat. De eerste 20 minuten waaiert het spel heen en weer, maar voert ADO Den Haag de boventoon. In de 26e minuut ziet AZ één van zijn eerste kansen teniet worden gedaan door de verdediging van ADO Den Haag. Ook in de laatste minuut krijgt AZ nog een kans, maar de bal wordt naast gekopt. ADO Den Haag verzuimt wederom om haar kansen af te maken en daarom wordt er gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft nam ADO Den Haag wederom het initiatief. In de 37e minuut lukt het Jurmain Blanchard net niet om te scoren op aan geven van Evan Rottier. Ook nu krijgt ADO Den Haag zijn kansen, maar het lukt maar niet om de bal in het net te krijgen. Sam Zeeman kopt de bal over na een vrije trap van Jesse Reinders in de 44e minuut. Dan heeft ADO Den Haag het even lastig wanneer na een wissel de organisatie weg is. AZ ruikt zijn kansen en krijgt 5 minuten later een flinke kans , maar Hugo Wentges tikt de bal voor het doel weg.

ADO Den Haag blijft echter voetballen en dat werpt zijn vruchten af. In de 61e minuut tikt Youri Regeer op een pass van Evan Rottier de 0-1 in. Twee minuten later krijgt ADO Den Haag weer zijn kans, een schot van Jesse Reinders gaat naast, maar blijkt aangeraakt te zijn. Uit de corner kopt, de mee naar voren gekomen, Emre Ates in de handen van de keeper. Er wordt door het trainersduo (Rick Hoogendorp en Patrick van Dullemen) tactisch gewisseld om zo de tijd in het voordeel van ADO Den Haag te krijgen. Als in de 70e minuut Onur Demir de 0-2 intikt is het gebeurt en wint ADO Den Haag van AZ.

Een geweldige prestatie van de ploeg die nog niet zo lang geleden onderin de ranglijst bungelde. Met dit resultaat is ADO Den Haag O15 ook definitief veilig en waarborgt ze handhaving in de Eredivisie. Complimenten aan het team, dat eindelijk strijd en beleving in hun rugzak kunnen stoppen. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan om terug te kunnen kijken op een, toch wel, geslaagd seizoen. Aankomende zaterdag wacht Feyenoord uit en de dinsdag daarop Ajax thuis.