Vandaag kon de ploeg van coach Rankovic de thuisploeg definitief op achterstand zetten in de strijd voor de eerste plaats in 1e divisie hoog. Na 1 minuut spelen kreeg de Haagse ploeg al direct de mogelijkheid om een mokerslag uit te delen aan de Groningers. Emre Bilgi werd in het strafschopgebied onderuit gelopen en de scheidsrechter aarzelde niet en wees richting penaltystip. Sam van Huffel kreeg de bal echter niet achter de doelman (ook de rebound werd niet benut). Enkele minuten later kreeg Donovan de Groot de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten maar zijn inzet kreeg nog een laatste tikje (al dan niet noodzakelijk) van Emre Bilgi, die echter in buitenspel positie zou hebben gestaan. Het doelpunt werd dus geannuleerd. In het restant van de 1e helft  bleven de gasten de bovenliggende partij en kreeg het mogelijkheden om met een ruime voorsprong te gaan rusten. De ruststand zou echter toch 0-0 blijven en daarmee mocht de thuisploeg blij zijn. Na de pauze was er meer evenwicht is het spelbeeld waarbij ADO Den Haag, weliswaar in aantal minder, de betere mogelijkheden kreeg. De thuisploeg was in de omschakeling scherper en daarmee ook gevaarlijker dan in de 1e helft. Tien minuten voor tijd leed ADO Den Haag onnodig balverlies en de speler van FC Groningen kon ongehinderd het middenveld oversteken om vervolgens van afstand doelman Jurrian Jouvenaar kansloos  te laten, 1-0. Vlak voor tijd zou de eindstand van 2-0 op het scorebord komen toen de Haagse defensie zich liet aftroeven bij een hoge bal. De Groninger spits controleerde vervolgens de bal en zijn schuiver in de verre hoek was de Haagse doelman te machtig. Al met al een onnodige nederlaag en een lesje effectiviteit voor de Haagse ploeg maar de eerste plaats is nu hiermee wel even uit zicht.

Volgende week sluit ADO Den Haag onder 19 het lange seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Roda JC, dat dan misschien nog volop in strijd is voor lijfsbehoud in de Eredivisie.