ADO Den Haag O16 heeft seizoen 2017-2018 afgetrapt met een wedstrijd tegen de leeftijd genoten uit de Domstad. De trainers Martijn Reuser en Joep Breimer hadden voor deze wedstrijd een nagenoeg complete selectie. Hugo Wentges uitgeleend aan de onder 17, Wail Hakil vakantie en de langdurig geblesseerde Mikey van der Zalm ontbraken.

Het eerste wapenfeit kwam op naam van FC Utrecht. Een vrije trap, op een meter of 25 van doel, werd voor de goal geslingerd op zoek naar de lange aanvallers van FC Utrecht. Deze werd ook gevonden maar tot opluchting aan ADO Den Haag zijde kwam de kopbal op de lat terecht. Het eerste gevaarlijke moment voor het doel van FC Utrecht liet niet lang op zich wachten. De opkomende Zakaria Amallah werd goed in de diepte aangespeeld, maar zijn voorzet kon helaas door Evan Rotier niet tegen de touwen gewerkt worden. Hierna was er een fase waarbij beide ploegen kleine mogelijkheden hadden om de score te openen. Het zou uiteindelijk FC Utrecht zijn die de score opent als er na een persoonlijke fout in de verdediging een niet te missen kans ontstaat voor FC Utrecht. Vlak voor rust zou het zelfs nog 0-2 worden als de aanvallers van FC Utrecht attenter zijn bij een vrije trap vanaf zijkant en zodoende de 2-0 binnen schieten.

De 2e helft is nog geen minuut oud als Jesse Spaans de 1-2 op het scorebord weet te zetten. Het direct druk zetten op de verdediging van FC Utrecht leverde Jesse Spaans de mogelijkheid om de aansluiting te maken als hij pardoes de bal van de keeper van FC Utrecht in z’n schoenen kreeg geschoven, en de bal vervolgens eenvoudig in het lege doel kon schieten. De gelijkmaker liet ook niet lang op zich wachten. Want binnen 4 minuten na rust stond het gelijk als Samir Bouchattaui na een prima voorzet van Jesse Janssen de 2-2 kan binnen schieten. Hierna krijgen beide ploegen nog mogelijkheden maar een winnende treffer zou niet meer vallen. Dit mede door David van de Riet die kort voor tijd in een 1:1 situatie als winner uit de strijd komt.

Na afloop was trainer Martijn Reuser tevreden over de geleverde arbeid en zag genoeg aanknopingspunten om deze jongens naar een hoger spelniveau te brengen. Volgende week komen de leeftijdgenoten van Vitesse naar de hofstad om het te gaan opnemen tegen de jonge ooievaars. Aanvang 12.30u op sportpark De Aftrap.