Afgelopen zaterdag speelde het team van Martijn den Haan een oefenwedstrijd tegen competitiegenoot FC Den Bosch.

Vanaf de eerste minuut speelden de Hagenaars puur voor de winst. Door hoog druk te zetten op de Bossche verdedigers probeerde ADO Den Haag de wedstrijd naar hun hand te zetten. Na 10 minuten scoorde Sem Yvel de eerste goal. Hij schoot de bal vanaf een vrije trap van ongeveer 20 meter, in de 10e minuut achter de verbouwereerde Bossche keeper. Nog niet eens 2 minuten later stond er al weer de 2-0 op het scorebord, door een mooie actie van Fabiano Rust, die hij zelf afrondde. De druk werd naar voren steeds verder opgevoerd. Het leverde voor de pauze(helaas) geen doelpunten meer op.

Direct vanaf het begin van de 2e helft was het, van de Haagse kant hetzelfde laken een pak. ADO Den Haag vol in de aanval en FC Den Bosch even zo vol in de verdediging met af en toe een uitbraak(je), maar de verdediging, met in de 1e helft Sem Buvelot en in de 2e helft Rens Scheenstra in het doel, stond als een huis. De Zuiderparkers bleven maar aanvallen en het was een kwestie van wachten op de 3e goal. Sem Yvel kreeg nog een goede kans op de 3-0 maar faalde in de afronding omdat zijn omhaal op de binnenkant paal eindigde maar de doellijn niet passeerde. Een tiental minuten later kreeg ook Roy Kruis nog een kans na een solo maar de keeper van Den Bosch redde bekwaam. Zodoende bleef het in deze oefenduel 2-0.