Zaterdag stond de bekerwedstrijd tegen Roda JC uit op het programma. Na de lange rit begon ADO Den Haag direct fel aan de wedstrijd. ADO Den Haag had zelfs kansen om de scoren te openen.

In de 7e minuut schoot Delano Costella voor langs en 3 minuten later kon Abdulrahman Sango zijn uitbraak niet beloond zien worden. Gedurende de resterende minuten schommelt het spel heen en weer, maar oogt ADO Den Haag sterker en komt Roda JC er niet of nauwelijks aan te pas. Schoten van wederom Abdulrahman Sango en Chris van Eck vliegen voorlangs of over. Als de wedstrijd ruim 3 minuten (!) langer duurt, omdat een reservebal tijdens de wedstrijd niet voorhanden was, kreeg Roda JC eindelijk zijn eerste kans. Uit een vrije trap konden de mannen uit Kerkrade de score openen, waardoor de ruststand 1-0 was.

Na rust zet ADO Den Haag de druk er vol op. Delano Costella heeft de gelijkmaker in het vizier maar strandt in de 43 minuut op de uitstekende keeper van Roda JC. Roda JC zet nog eens aan en na een corner kon er vrij ingeschoten worden, 2-0.

Toch lukt het ADO Den Haag om te scoren. In de 61e minuut kon Emre Ates uit een corner van Anthony Costella raak koppen, 2-1. De minuten tikken verder en de spanning was om te snijden. Vlak voor tijd krijgt ADO Den Haag een corner en laatste kans om de stand gelijk te trekken. Anthony Costella legt aan en via een superkluts, waarbij een flipperkast nog verbleekt, verdwijnt de bal in het goal bij Roda JC, 2-2 en tevens de eindstand.

Bij een bekerwedstrijd worden bij een gelijke stand direct penalty's genomen en Roda JC begint. De eerste wordt door Roda JC gemist en bij ADO Den Haag scoort Finn van Breemen de eerste wel. Roda JC maakt echter verder geen fouten en ADO Den Haag kon nog tweemaal het net raken door penalty's van Pharell de Macker en Kilian Nikiema. Helaas werd door het missen van 2 penalty's, de penalty-reeks verloren en ligt ADO Den Haag uit de beker.

De ploeg van Rick Hoogendorp en Leo Koswal begon goed maar deed zichzelf vooral in de eerste helft tekort. Toch verdient het team complimenten over de wijze waarop en vooral de veerkracht waarmee zij zich in de tweede helft hebben laten zien. Volgende week begint de competitie tegen SC Heerenveen thuis.