ADO Den Haag O17 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht O17. Na het echec van de openingswedstrijd van deze competitie, een mooie kans voor de mannen van trainer Mark Schuur om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen.

Het niveau verschil tussen ADO Den Haag (eredivisie) en FC Dordrecht ( 2
e divisie) was als snel duidelijk. Helaas was het niveau van de 1e helft niet erg hoog. Aan Haagse zijde werden teveel verkeerde keuzes gemaakt en ontbrak het in de afwerking.

Na 10 minuten kwam ADO Den Haag op voorsprong toen Anthony Roeg raak schoot. Pas in de 25e minuut werd het 2-0 na een pass van Joppe Dekker was Jair Blaaker de doelpuntenmaker.

Tien minuten voor rust kwam ADO Den Haag op 3-0 door een eigen doelpunt van  FC Dordrecht. Positief aan de 1e helft was wel dat Sem Steijn zijn eerste minuten weer kon maken na zijn blessure.

In de 2
e helft werd het spel iets beter, maar dat kwam niet in de score tot uitdrukking. In de 68e  minuut was het invaller Rini van der Walt die de 4-0 scoorde op aangeven van Mike Das. Ondanks de overwinning zijn er nog voldoende verbeterpunten voor O17.

Met dank aan de heer van Kleef voor de foto’s.