Zaterdag speelde ADO Den Haag de eerste competitiewedstrijd thuis tegen SC Heerenveen O15. Aangezien het vrijdag en zelfs ook zaterdagochtend met bakken uit de hemel kwam, vertoonde het veld aardig wat bobbels. Het water kon immers niet weg naar de na gelegen sloten, die al tot de rand waren gevuld. Het bleek onverantwoord, niet alleen vanwege het behoud van het veld, maar zeker ter voorkoming van blessures, om op het veld de wedstrijd te laten starten. Na ongeveer een half uur is toen besloten om de wedstrijd van ADO Den Haag O12 (twingames) op veld 2 te verplaatsen.

Zodoende kon uiteindelijk de wedstrijd van start gaan rond de klok van 11:00 uur. ADO Den Haag begon redelijk goed aan de wedstrijd. Alhoewel Heerenveen in de 5e minuut een kansje kreeg, waren de eerste 20 minuten in het voordeel van de Hagenaars. In de 13e minuut resulteerde dit zelfs in een 1-0 voorsprong, nadat Delano Costella een corner van Anthony Costella kon inkoppen.

ADO Den Haag bleef doorzetten en zag in de 21e minuut een schot van Finn van Breemen recht in de handen van de keeper van Heerenveen verdwijnen. Toch verslapt de aandacht achterin bij ADO Den Haag en een verkeerd ingeschatte terugspeelbal geeft SC Heerenveen de kans om de gelijkmaker te scoren, 1-1. Vlak voor rust kan Kilian Nikiema nog knap redden op een inzet van SC Heerenveen. Ruststand bleef daardoor 1-1.

Na rust komt SC Heerenveen een klein beetje uit zijn schulp en kon zelfs gevaarlijk dichtbij het doel van Kilian Nikiema komen, maar deze laatste stond zijn mannetje en reageerde knap op de verschillende schoten van de Friezen. Ook ADO Den Haag kreeg zijn kansen en de 44e minuut kon Pharell de Macker de 2-1 inkoppen, ditmaal na een uitstekende corner genomen door Tino Dimitrijevic.

In het laatste kwartier kwam ADO Den Haag nog gevaarlijk dichtbij een doelpunt, maar die wilde maar niet vallen. Geluk had de ploeg ook wel een beetje, als in de allerlaatste minuten een bal gevaarlijk voor de uitlopende Kilian Nikiema op stuitert richting het lege doel. Met een zucht van opluchting zien de spelers, de bank en de vele fans, de bal ook over het doel heen stuiteren.

Dan klinkt eindelijk het eindsignaal en is de eerste overwinning en zijn de daarbij behorende 3 punten een feit. De mannen van Rick Hoogendorp en Leo Koswal hebben goed spel laten zien en wederom heeft de ploeg veerkracht getoond. Nu nog de kleine slordigheidjes eruit en dan wordt het nog meer genieten. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week tegen FC Volendam.