De jonge ooievaars van ADO Den Haag trokken naar het palingdorp aan het Markermeer om het te gaan opnemen tegen FC Volendam O16. Na de overwinning vorig week op Feyenoord, helaas vriendschappelijk, waren trainer Martijn Reuser en zijn mannen erop gebrand om met 3 punten naar huis te gaan. David van der Riet was doorgeschoven naar de O17 en Jesse Jansen, Wail Hakil en Mikey van de Zalm waren nog geblesseerd.

In de eerste helft was ADO Den Haag de ploeg die voetballend richting het vijandelijk doel probeerde te komen waartegen FC Volendam voor de diepe bal koos. Bij een van de aanvallen dacht Evan Rottier de score de openen, maar hij werd teruggefloten omdat hij dit in buitenspel positie zou gestaan hebben. De lange ballen van FC Volendam konden de laatste 4 mannen vooralsnog niet verontrusten. In de 32e minuut werd de mee opgekomen Steyn Wijsman onreglementair afgestopt. De daaruit voortkomende vrije trap zou de nodige stof doen opwaaien, want deze doelpoging werd alleen door de scheidsrechter beoordeeld dat de bal door een verdediger van FC Volendam met de hand gespeeld. De penalty werd door Evan Rottier feilloos benut. De ruststand was daardoor 0-1 in Haags voordeel.

Evan Rottier

De tweede helft zou een fysieke strijd gaan worden. Waarbij beide ploegen stevige duels uitvochten. De verdedigers stond bijna de gehele wedstrijd in een 1:1 situatie. Mocht er dan als nog een bal door heen komen was daar Hugo Wentges om de aanval te ontzenuwen. ADO Den Haag wist menig maal voor de Volendamse doelman te komen maar helaas liet de afronding te wensen over. ADO Den Haag heeft zichzelf echt te kort gedaan en maakte het daardoor onnodig moeilijk. Nu bleef het tot aan het laatste fluitsignaal onnodig spannend. De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Hugo Wentges die in de blessuretijd in een alles of niets poging de bal uit zijn doel wist te werken.

Hugo Wentges

Kortom in deze fysieke wedstrijd gingen de 3 punten mee naar het Haagse Zuiderpark. Volgende week wordt er gespeeld in het Zuiderpark tegen Sparta Rotterdam aanvang 12.30 uur.

Opstelling ADO Den Haag O16: Hugo Wengtes, Denso Kasius, Sam Zeeman, Steyn Wijsman (40e Dave Star), Zakaria Amallah, Jesse Reinders, Danyel Sikkens (47e Samir Bouchattaui), Jesse Spaans (52e Atilla Agriman), Evan Rottier, Faissal Zefri en Jurmain Blanchard (63e Jay Huis)