ADO Den Haag O17 heeft in de tweede uitwedstrijd van deze competitie zijn eerste zege van het seizoen behaald. In Groningen werd met 0-1 gewonnen van FC Groningen O17.

Na twee nederlagen hadden trainers Schuur en Lambooij wat tactische aanpassingen gedaan. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst gingen, en dat had tot gevolg dat het een amusante eerste helft werd. Hoewel het tactisch en technisch niet van hoog niveau was gebeurde er veel in de eerste helft. Reeds in de 4e minuut kreeg Donmellow Lecouvreur al de 1e gele kaart van de wedstrijd, aan het eind stond de kaarten teller op 4,  wel netjes verdeeld over beide ploegen.

De wedstrijd was niet echt gemeen, maar wedstrijden tussen FC Groningen en ADO Den Haag zijn altijd stevig maar zelden dat de spelers echt over de schreef gaan. In het eerste bedrijf was FC Groningen duidelijk de bovenliggende partij, maar beide ploegen kwamen niet tot echte doelrijpe kansen. Na de rust trok ADO Den Haag de wedstrijd steeds meer naar zich toe.

In de rust had trainer Schuur de geblesseerde Baris Koc vervangen door Matthijs Westra. Later kwamen Mike Das en Jair Blaaker, Daan Hartemink en Rini van der Walt vervangen. Hoewel ADO Den Haag de meeste kansen kreeg was FC Groningen bij tijd en wijle ook erg gevaarlijk voor het Haagse doel. Toch was het ADO Den Haag die de zege naar zich toe trok. In de 67e minuut kreeg ADO Den Haag een strafschop, na een handsbal in de 16 van een FC Groningen verdediger. Aanvoerder Lorenzo van Kleef nam zijn verantwoordelijkheid en voltrok het vonnis (0-1).

In de resterende tijd kwam de Haagse voorsprong niet meer in gevaar. En zo namen de mannen van O17 uit Groningen de eerste driepunten van het seizoen mee naar Den Haag. Aanstaande zaterdag is Sparta O17  op de Aftrap de volgende tegenstander van ADO Den Haag O17.