Zaterdag 21 oktober speelden ADO Den Haag O16 en FC Twente O16 de inhaalwedstrijd voor de Landelijke BVO O16 competitie. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 7 en 8 van de ranglijst, maar uiteindelijk bleek ADO Den Haag een maatje te groot voor de gasten uit Twente (5-0). ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en nam in de 15e minuut verdiend de leiding. Na een vermeende overtreding gaf de prima leidende scheidsrechter van der Haak voordeel en Danyel Sikkens scoorde beheerst in de bovenhoek 1-0.

Het spel ging hierna op en neer en in de 20e minuut verscheen Twente spits Chaouki Salah alleen voor Hugo Wentges, maar de Haagse keeper redde bekwaam. Ongeveer 10 minuten later werd FC Twente weer gevaarlijk maar de kopbal uit een vrije trap ging net naast het Haagse doel. Vlak voor de rust was er nog een grote kans voor ADO Den Haag via Evan Rottier maar de bal wilde niet in het Twentse doel waardoor de ruststand 1-0 in het voordeel van ADO Den Haag was.

In de 2e helft had ADO Den Haag de wind tegen, maar besliste de wedstrijd binnen 10 minuten. In de 42e minuut scoort Evan Rottier met een fraai schot in de hoek de 2-0 voor ADO Den Haag. ADO Den Haag blijft de sterkere ploeg en nog geen 5 minuten later scoort Samir Bouchattaoui de 3-0 na een mooie voorzet van rechts van Evan Rottier. Het blijft genieten op De Aftrap en in de 51e minuten zet Jesse Reinders via een slimme vrije trap Evan Rottier alleen voor de Twentse keeper en de Haagse spits scoort zeer beheerst de 4-0.

ADO Den Haag controleert hierna de wedstrijd en laat FC Twente een optisch overwicht hebben zonder grote kansen weg te geven. In de 73e minuut krijgt FC Twente spits Chaouki Salah nog een goede kans, maar zijn inzet gaat net naast het doel van Hugo Wentges. Het slotakkoord in deze wedstrijd is voor “Man of the Match” Evan Rottier die met zijn derde doelpunt de 5-0 eindstand op het scorebord zet. Door deze overwinning stijgt het team van Martijn Reuser en Joep Breimer naar de 4e plaats in de competitie en heeft het plaatsing voor de kampioenspoule helemaal in eigen hand.

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges, Deso Kasius (66e Jesse Janssen), Sam Zeeman (63e Stijn Wijsman), Zakaria Amallah, Dave Star, Jesse Reinders, Samir Bouchattaui (63e Wail Hakil), Atilla Agirman (54e Faissal Zefri), Evan Rottier, Jesse Spaans en Danyel Sikkens (54e Jay Huis)