Op het sportpark van amateurvereniging Longa in Tilburg begonnen Willem II en ADO Den Haag om 10.30 uur aan hun wedstrijd. De eerste kans was voor ADO Den Haag en die kwam van Raydrian Cornelia in de 3e minuut. Hij schoot de bal op de lat. Uit de rebound kon Fabiano Rust de bal nog in het lege doel koppen maar schrok hier zo van dat hij de bal over het doel mikte. Toch kwam de 0-1 op het scorebord te staan via Lorenzo Maasland.

Lorenzo Maasland

Hierna stuurde Sem Yvel Raydrian Cornelia de diepte in en liep met de bal aan de voeten de linksback van de Tilburgers voorbij maar schoot de bal voorlangs, nadat keeper bijna zijn 16 metergebied uitliep. Helaas konden de gastheren vlak voor het rustsignaal toch op 1-1 komen via een buitenspelgoal! In de 36e minuut stapte Hadi Erol net over de middellijn goed in en pakte de bal van de Tilburgse centrale verdediger af, die even vergat dat hij in een 1- tegen-1 situatie stond,  en zonder na te denken lobte Hadi Erol de bal van een meter of 25 over de verbouwereerde keeper heen, 1-2. Een uitstekende goal maar dit was, bleek later, niet eens het mooiste doelpunt van de wedstrijd!

Hadi Erol

3 minuten later mocht Lorenzo Maasland ook aanleggen voor een lob wat ook lukte en weer stond de Tilburgse keeper een beetje ver van zijn doellijn af, 1-3. Op dit moment dachten de trainers, Martijn de Haan en assistent Marlon Dandare dat het de spreekwoordelijke 'kat in het bakkie' was. Helaas maakte de Tilburgers 6 minuten voor tijd nog de 2-3. Toen was het tijd voor het mooiste doelpunt op deze zaterdag: Met nog 3 minuten te gaan gaf Marciano Costella vanaf rechts, in de buurt van de hoekvlag, een afgemeten voorzet op Hadi Erol die met een halve omhaal de stand op 2-4 bepaalde. Vlak voor tijd werd het nog 3-4 hetgeen de eindstand was. Zodoende gingen de zwaar bevochten, maar terechte 3 punten, mee naar Den Haag. Komende woensdag speelt ADO Den Haag onder 13 om 17.00 uur op De Aftrap tegen PSV.

Trainer Martijn de Haan was tevreden over het spel en het resultaat.