Zaterdag speelde ADO Den Haag O14 de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De eerste paar minuten waren elkaar bekijken en aftasten. Na 8 minuten kreeg ADO Den Haag de eerste kans om te scoren. Vanaf links gaf Fabian Hilpert een voorzet op Jordan Gout, maar die kopte hem naast het doel.

Fabian Hilpert

Na 12 minuten kreeg De Graafschap een kans via een hoekschop, maar ook deze ging niet tussen de palen. Ondanks het meeste bal bezit is het spel niet erg goed. Na 17 minuten spelen hebben de bezoekers de beste kans en maken dan ook de 0-1 en loopt ADO Den Haag helaas achter de feiten aan. Na 22 minuten gaat Nassef Chourak in een solo richting doel en wordt neergelegd in de 16 meter. ADO Den Haag krijgt een penalty.

Nassef Chourak

Jordan Gout gaat de penalty nemen maar schiet door het midden en de keeper pakt hem. Met nog 10 minuten tot de rust gaat ADO Den Haag op zoek naar de gelijkmaker maar krijgen de bezoekers de betere kansen tot scoren. ADO Den Haag blijft tot aan rust op zoek naar de 1-1 maar De Graafschap houdt het goed gesloten achterin. Beide ploegen gaan rusten met 0-1 op het scorebord. Na de bespreking in de rust gaat ADO Den Haag na rust op jacht naar de 1-1, maar dat brengt ook de nodige risico’s met zich mee. De bezoekers profiteren daar goed van en maken binnen 2 minuten in minuut 40 en 41 de 0-2 en 0-3. ADO Den Haag moet nu echt uit een ander vaatje gaan tappen willen ze hier nog bovenop komen, maar deze mokerslag is helaas te groot voor ADO Den Haag en zijn niet meer bij machte om van deze tik te boven te komen en De Graafschap zet zelf ook nog de 0-4 op het scorebord in de 52e minuut. ADO Den Haag doet er wel nog alles aan om de eer nog te redden. Dat lukt gelukkig toch nog In de 67e minuut als Calvin da Veiga Furtado de 1-4 scoort. Het wordt zelfs nog 2-4 als Calvin da Veiga Furtado 2 minuten later opnieuw scoort.

Calvin da Veiga Furtado

Verder komt ADO Den Haag helaas niet zodat de eindstand 2-4 wordt. Om een wedstrijd te winne moet je toch echt 70 minuten de juiste instelling tonen en niet pas het laatste kwartier. Volgende week gaat ADO Den Haag O14 richting Arnhem want dan staat de wedstrijd tegen Vitesse gepland.