Zaterdag 2 december kwam FC Volendam op bezoek in het Zuiderpark. ADO Den Haag begint de wedstrijd op de goede wijze waarmee ze vorige week de oefenwedstrijd tegen Velo o15 waren beeindigd. Door het goede spel dat ADO Den Haag speelt hebben ze ook het meeste balbezit en komt na 10 minuten spelen de eerste goede kans via een mooi schot van Calvin da Veiga maar de keeper van FC Volendam doet waar hij voor staat en redt goed. 5 minuten later creeert ADO Den Haag de volgende mogelijkheid tot scoren maar Nassef Chourak kan net niet de bal inkoppen. ADO Den Haag heeft na een 23 minuten spelen het betere spel en zeker recht op een doelpunt maar dat is in de voetballerij geen garantie. In de 29e minuut krijgt ADO Den Haag de derde grote kans om te scoren maar Jordan Gout mikt net naast.

Jordan Gout

Je voelt aan het goede spel van ADO Den Haag dat een doelpunt niet kan uitblijven. In de 33e minuut schiet Calvin da Veiga de bal op de lat. Het goede spel in deze eerste helft wordt helaas niet beloond met doelpunten en daarom gaan ADO Den Haag en FC Volendam rusten met de brilstand op het scorebord. ADO Den Haag gaat in de 2e helft door met het goede spel en krijgt na 3 minuten alweer een goede kans om te scoren via Sofyan el Hannoudi die in de rust was ingevallen, maar wederom redt de keeper van FC Volendam.

Sofyan el Hannoudi

In de 41e minuut komt dan eindelijk de verlossing en ADO Den Haag brengt de 1-0 op het bord. Na een goede aanval vanaf links door Calvin da Veiga komt die bal bij Nassef Chourak en hij schiet prachtig in. Nog geen 2 minuten later breidt ADO Den Haag de score uit naar 2-0 via Jordan Gout na een goede assist van Nassef Chourak.

Nassef Chourak

Pas in de 46e minuut krijgt FC Volendam de eerste kans op scoren maar het schot gaat over. Omdat ADO Den Haag goed door bleef gaan met het betere voetbal dan de gasten resulteerde dat zelfs op de 3-0 in 48e minuut van de wedstrijd. Een prachtig schot laag van Calvin Da Veiga over de grond in de korte hoek treft doel.

Calvin da Veiga Furtado

In de 53e minuut kwam toch wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd via een prachtige mooie volley vanaf een meter of 22 door Nassef Chourak die daarmee zijn tweede van de wedstrijd noteerde en de 4-0 op het scorebord zet. Doordat ADO Den Haag wat te nonchalant gaat spelen vanwege de stand en FC Volendam toch probeert te blijven voetballen maken de gasten in de 62e minuut de aansluitingstreffer van de wedstrijd brengt de stand op 4-1. ADO Den Haag kan zelfs de stand nog op 5-1 zetten via Rick de Groot maar hij schiet net naast.

Rick de Groot

Doordat het spel van ADO Den Haag in de laatste fase wat minder wordt maakt FC Volendam zelfs nog vlak voor tijd de 4-2 hetgeen de eindstand is.